Kinderburgemeester Derek Buikema geïnstalleerd

Kinderburgemeester 2016/2017 Sophie van Raaphorst heeft haar opvolger, de derde kinderburgemeester van Aalsmeer, Derek Buikema officieel geïnstalleerd bij “Bouw een Bootje” op het surfeiland.. Dit gebeurde door het omhangen van de kleurrijke kinderburgemeestersketen, wat Derek deed uitroepen: “Jee, wat is ie zwaar”.

Met de overhandiging van de keten is een eind gekomen aan het kinderburgemeesterschap van Sophie. Wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven bedankte Sophie voor haar inzet als kinderburgemeester.

Meer rookvrije plekken
De nieuwe kinderburgemeester Derek heeft er duidelijk ook veel zin in: “Ik wil graag in contact komen met de Aalsmeerse kinderen om van hen te horen wat ze graag willen dat ik ga doen. Ik hoorde bijvoorbeeld dat een kind  last heeft van rokende mensen bij de sportvereniging. Daarom ga ik nu mijn best doen om te kijken of er meer rookvrije plekken kunnen komen”. Derek bedankt ook zijn campagneteam en hele klas voor hun steun.
Derek neemt het stokje over van Sophie en blijft net als zij een jaar in functie. Zolang mag hij de keten, gemaakt door de Aalsmeerse kunstenaar Michael Glanz, dragen bij officiële gebeurtenissen.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: oud-kinderburgemeester Sophie feliciteert de huidige kinderburgemeester Derek (foto: gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 3 juli 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×