Milieuhelden van de Graankorrel ontwerpen eigen borden

Donderdag 6 juli jl. mochten de milieuhelden van groep 7 van de Graankorrel hun zelf ontworpen magneetborden over zwerfafval op de auto’s van Meerlanden bevestigen. De komende maand rijden er diverse wijkteams, een servicewagen en een bakkenwagen met de borden van de Graankorrel rond. De Graankorrel had deze prijs gewonnen met de workshop: ‘Hoe word ik een milieuheld?’

Om leerlingen al jong met duurzaamheid bekend te maken biedt de afdeling Natuur- en Milieu-Educatie (NME) van de gemeente al enkele jaren aan alle basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan. Deze workshop wordt gegeven door de Stichting Milieubende. De Milieubende zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. Groep 7 van de Graankorrel had dit jaar gewonnen. Als prijs kregen de leerlingen van de Graankorrel een begeleide workshop om in groepjes een ontwerp en een slogan maken. Deze ontwerpen zijn op magneetborden gedrukt en mogen nu een maand lang op diverse wagens van Meerlanden hangen.

Wethouder Jop Kluis: ‘Het is mooi om te zien dat de leerlingen al jong bezig zijn met duurzaamheid. Door kinderen nu al op een creatieve manier na te laten denken over het milieu maken we straks met elkaar de wereld duurzamer.’ 

Meer informatie over de Milieubende kunt u vinden op: nmedichtbij.nl en www.milieubende.nl

Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 10 juli 2017 om 22:59 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×