Nep post/pakketbezorgers actief

De politie Aalsmeer/Uithoorn waarschuwt voor nep post/pakketbezorgers. De afgelopen dagen heeft het politiekorps meerdere meldingen gekregen van oplichting.

Werkwijze
De oplichters gaan als volgt te werk: door een post/pakketbezorger wordt er aangebeld bij u woning. Deze bezorger overhandigt u een pakketje. Dit kunnen bloemen zijn, kleding of kaarten. De bezorger vermeldt hierbij dat dit een cadeautje is en dat de afzender vergeten is de verzendkosten te betalen. De bezorger vraagt u deze kosten alsnog te betalen. Deze kosten kunnen niet contant worden voldaan alleen door middel van pin. Hierna verdwijnt de bezorger en wordt er geld van uw rekening gehaald.

Retour
Wanneer er een pakketje bij u wordt aangeboden dat u niet heeft besteld of waarvoor nog betaald dient te worden, neem dit dan niet aan! Wees altijd kritisch en vraag desnoods naar de afzender. Is deze afzender bij u niet bekend of kunt u deze niet bereiken, laat het pakket dan retour gaan.

Tot nu toe worden vooral ouderen benaderd op deze manier.

Gepubliceerd: 21 juli 2017 om 19:51 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×