Ontruimingsoefeningen voor ouderen in Kudelstaart

Op 11 en 13 juli organiseren ouderenhuisvester Habion en Brandweer Amsterdam-Amstelland ontruimingsoefeningen voor de bewoners van de Nobelhof en de Boerhaavehof in Kudelstaart. Bij de oefeningen leren bewoners wat te doen bij brand en hoe zij snel hun woning kunnen verlaten. De oefening op 11 juli werd goed bezocht en door de ouderen zelf als zeer nuttig ervaren.

Kwetsbaar
Burgemeester Nobel kwam op 11 juli een kijkje nemen. “Brandveiligheid voor ouderen is een aandachtspunt van de brandweer, Habion en de gemeente, zeker nu mensen langer zelfstandig blijven wonen. Ouderen zijn een kwetsbaar bij brand, omdat ze minder mobiel zijn. Dit initiatief, gericht op zelfredzaamheid en bewustwording, ondersteunen wij dan ook van harte. Fijn ook dat de bewonerscommissie zo’n actieve rol speelt”, aldus Jeroen Nobel.

Technische oplossingen
Directeur Peter Boerenfijn van Habion, ook aanwezig, sluit zich hierbij aan: “We zien onze bewoners steeds ouder worden. We investeren veel in veiligheid, vaak technische oplossingen. Die bieden nooit 100% zekerheid voor als er ooit brand uitbreekt. Bewoners moeten in dat geval weten wat ze wel en niet moeten doen. Daar zijn dit soort oefeningen voor.”

Convenant
In 2016 ondertekenden Ouderenhuisvester Habion en Brandweer Amsterdam-Amstelland in aanwezigheid van burgemeester Nobel een convenant om brandveiligheid onder ouderen te verbeteren. De brandweer en Habion geven bewoners voorlichting en tips om brandveilig te wonen. Met de ontruimingsoefeningen gaan ze een stap verder, namelijk oefenen wat te doen als er brand uitbreekt.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: Burgemeester Nobel op bezoek bij een ontruimingsoefening in Kudelstaart (eigen foto)

Gepubliceerd: 11 juli 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×