Plaspop 2017 druk bezocht

Zaterdagavond 8 juli was het weer een drukte van jewelste op de Aalsmeerse Poel. Vele bootjes bevolkten het Westeinderplasgebied en zorgden voor een gezellige muzikale sfeer. Deze “gouden sjouwer editie” van Plaspop, georganiseerd door De Illegale Peurders (D.I.P.), vond dit keer plaats onder ideale weersomstandigheden en werd daarom goed bezocht.

Slotact
Zo kon men, onder een bijna volle maan, luisteren naar het ‘Katelijne van Otterloo Kwartet’ en ‘Little Boogie Boy & Harry Meijer’. Maar ook ‘The Looters’, ‘Van Alles En Nog Wat 7.0’ en ‘Soul Supper’ vielen te bewonderen. Als slotact kwamen de ‘Illegale Plaatjesdraaiers’ naar Koddespoel om rond 23.15 uur het unieke zomerse spektakel af te sluiten.

Ode aan DIP-pers
Een nieuw fenomeen waren dit jaar ‘De Illegale Plaspoppers’. De bekende Aalsmeerse band ‘Ten Beers After’ deed die avond, als ode de DIP-pers, aan “wildplassen“. Zij traden illegaal op bij de Rel (jachthaven ’t Drijfhuis). “Zonder de DIP-pers hadden we geen Pramerace, geen Praamplein, geen Plaspop en gaat de kennis van het peuren verloren. Door buurtslootconcerten, bingo’s en zoveel meer geven zij het sausje dat Aalsmeer zo Aalsmeer maakt. Wat niemand echt begrijpt, maar waar iedereen toch aan mee wil doen”, aldus Jacko Hansen.

Foto’s : De Illegale Plaatjesdraaiers (boven). Plezier bij Plaspop 2017 (onder) (Laurens Niezen)

 

Gepubliceerd: 9 juli 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×