32e Pramenrace weer een groot feest

Vanmiddag om precies 12.30 werd in de sloot langs de Pontweg in Aalsmeer het startsein gegeven voor de 32ste pramenrace in Aalsmeer. Meer dan 150 pramen deden mee aan de wedstrijd. Daarvoor was er ’s morgens om 8.00 uur het traditionele Praamontbijt.
Een praam is een platte houten schuit die vroeger werd gebruikt om de bloemen te vervoeren naar de bloemenveiling. Met de Pramenrace wordt dit bijzondere vervoersmiddel behouden voor de toekomst.

Weer viel mee
Het weer leek zaterdag een spelbreker te worden, maar in de tweede helft van de ochtend werd het droog en het bleef de hele verdere middag droog. Veel mensen hadden zich langs de kant verzameld om de bootjes vol met uitgedoste feestvierders te zien. Niet alleen Aalsmeerders, maar ook toeschouwers uit diverse andere delen van het land, zoals Utrecht en Limburg  De historische (en ook nieuwe) pramen moesten een parcours over het Aalsmeerse water volgen en diverse opdrachten uitvoeren. De ene boot nog mooier uitgedost dan de ander. Velen haakten via het thema ‘Zoek het uit’ in op de actualiteit

De dag is, zover ons bekend, feestelijk verlopen zonder incidenten. De uitslag van de wedstrijd en de diverse bijzondere prijzen zijn nog niet bekend.

Meer foto’s op de Radio Aalsmeer Facebook-pagina.

Foto’s: Davey Photography/ Rob Franken
Foto RA-boot: Cock Bareuh

Gepubliceerd: 9 september 2017 om 20:34 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×