Samen muziek maken in Aalsmeers Jeugd Orkest

In het najaar van 2017 start Cultuurpunt Aalsmeer een nieuw jeugdorkest in Aalsmeer. Cultuurpunt Aalsmeer werkt bij dit project samen met Aalsmeerse partijen die zich bezighouden met muziekonderwijs en amateurkunst. Het project biedt plaats aan Aalsmeerse kinderen van groep 5 tot en met 8 die muziek maken of willen leren maken. Zij krijgen les van professionals die daarbij worden ondersteund door leden van de verenigingen. Cultuurpunt Aalsmeer coördineert het project.

Aalsmeers Jeugdorkest
Het Aalsmeers Jeugdorkest is een laagdrempelig, heterogeen ensemble. Toetsinstrumenten, blaasinstrumenten, snaarinstrumenten, slagwerk: alle soorten instrumenten zijn welkom! Ook als je nog niet zo lang speelt, of alleen hebt meegedaan aan een kennismakingsproject, ben je van harte welkom. De partijen worden namelijk met verschillende moeilijkheidsgradaties aangeboden.

Dirigent
De leiding van het orkest wordt gevormd door dirigent André Vulperhorst. Hij heeft ervaring met het werken met grote ensembles en deelnemers van verschillend niveau, daarbij geassisteerd door vakdocenten op verschillende instrumenten. Deze vakdocenten kunnen een instrumentengroep en/of individuele speler apart van de groep extra instrueren. Het lidmaatschap voor het Aalsmeers Jeugdorkest beslaat een periode van 27 weken, verdeeld in drie periodes van 9 weken die worden afgesloten met een presentatie.
Meer informatie over het Aalsmeers Jeugdorkest, de prijzen en de wijze van aanmelding is te vinden op de website van het Cultuurpunt.

Foto: Aalsmeer Jeugdorkest (eigen foto Cultuurpunt)

Gepubliceerd: 25 september 2017 om 22:21 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×