Zwemmende Pool zorgde voor commotie

De consternatie die na het vuurwerkspektakel op de Westeinderplassen ontstond vanwege de zoektocht naar een drenkeling (zie eerdere berichtgeving), bleek veroorzaakt door een man van Poolse komaf die een stukje wilde zwemmen. Dit meldt nieuwssite Aalsmeer Vandaag.

Uren na het vuurwerk was de man bij de brandweersteiger te water gegaan met achterlaten van zijn shirt en zijn telefoon. Zijn doel was de feestende boten op te zoeken om daar het feestje mee te vieren. Zo ver kwam het echter niet. Doordat mensen hem te water hadden zien gaan maar hem daarna zo één, twee, drie niet meer zagen, werd er alarm geslagen. Die melding werd zeer serieus genomen. Tientallen hulpverleners zijn het water opgegaan, twee helikopters verleenden bijstand tot de man uiteindelijk uitgeteld op een steiger nabij de jachthaven van Dragt werd gevonden. Met onderkoelingsverschijnselen werd de man, die geen onbekende van de politie bleek te zijn, daarop naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto: Laurens Niezen fotografie

Gepubliceerd: 6 september 2017 om 7:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×