Aalsmeerse Woondag op 4 november

Aalsmeer is een gemeente waar mensen graag wonen en willen blijven wonen. Dat is niet altijd eenvoudig, want de woningmarkt zat jarenlang ‘op slot’. Om inwoners te helpen bij het vinden van een passende woning in Aalsmeer, wordt op zaterdag 4 november van 11.00 – 15.00 uur een WOONDAG georganiseerd in het gemeentehuis.

Starters
Tijdens deze dag komen alle aspecten rondom wonen aan bod: van kopen, huren, verhuizen en verbouwen tot verduurzamen en veilig wonen. Starters kunnen informatie krijgen over beschikbare starterswoningen en de starterslening, doorstromers kunnen zich oriënteren op het nieuwe woningaanbod en ouderen kunnen advies krijgen over hoe zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Sienergie
Ook kunnen inwoners informatie krijgen bij Energieloket Sienergie over het verduurzamen van hun woning. Steeds meer mensen kiezen hiervoor, omdat een energiezuinig en duurzaam gebouwd huis lagere woonlasten oplevert en het milieu spaart.
Wethouder Robbert-Jan van Duijn: ‘Ik ben blij dat er weer beweging zit in de Aalsmeerse woningmarkt. Dat geeft meer mogelijkheden voor jongeren, starters en ouderen om een passende woning te vinden in ons mooie Aalsmeer. We willen als
college zorgen voor betaalbare woonruimte voor alle doelgroepen. Om dit te bereiken richten we ons op uitbreiding van het aantal koopwoningen in het goedkope middensegment, starterswoningen en levensloopbestendige woningen.”

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 oktober 2017 om 10:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×