Van Schilfgaarde volgt Vos op als CEO Flora Holland

Lucas Vos kiest ervoor zijn functie als CEO van Royal FloraHolland te beëindigen. De raad van commissarissen van Royal FloraHolland is voornemens om Steven van Schilfgaarde per 1 januari 2018 te benoemen tot chief executive officer van Royal FloraHolland.

Lucas Vos: “Ik heb genoten van de afgelopen vier jaar en kijk vol trots terug. Trots omdat we samen met kwekers, klanten en medewerkers de sierteeltsector sterker hebben gemaakt. We hebben mooie ontwikkelingen doorgemaakt. En ook af en toe harde keuzes moeten maken, maar altijd met het belang van de coöperatie scherp in het vizier. We zijn op de goede weg. Maar tegelijkertijd zijn we er nog niet. Waarom dan toch deze keuze? De fase waar Royal FloraHolland nu middenin zit is een fase van operationalisering. Dat vraagt om een ander soort leiderschap. Dus kies ik ervoor om te gaan. Dat is goed voor Royal FloraHolland en dat is goed voor mijzelf.”

“Wij gaan als Royal FloraHolland nu een fase in waarin focus op onze kernactiviteiten en snelheid van implementatie geboden zijn. Meer dan ooit is het nodig om onze coöperatie te versterken en op een meer eigentijdse manier de leden inhoudelijk te betrekken. Daarnaast richten we ons op onze dagelijkse dienstverlening. De sector digitaliseert in hoog tempo en wij zien voor Royal FloraHolland daarbij een vanzelfsprekende rol. Dat wordt van ons verwacht en dat is terecht. Met de benoeming van Steven van Schilfgaarde kiezen we voor continuïteit én slagkracht. Steven heeft aangetoond dat hij de juiste kwaliteiten heeft om onze strategie tot een succes te maken en daarbij de noodzakelijke versnelling te realiseren. Hij kent de organisatie van binnenuit en maakt dus een vliegende start.”

Steven van Schilfgaarde: “Royal FloraHolland vervult als coöperatie een unieke functie. Ik zie veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst. Door samen te werken in de sierteeltsector is er groei mogelijk voor een ieder en kunnen we gezamenlijk de gehele wereld voorzien van bloemen en planten. We creëren een onafhankelijk digitaal handelsplatform voor onze leden en hun klanten. Dat betekent ook dat we keuzes maken, ons richten op onze kernactiviteiten, om de noodzakelijke snelheid te genereren in de vernieuwing”.

Bron: Royal Flora Holland
Foto: Lucas Vos (l) en Steven van Schilgaarde (r) (Royal Flora Holland)

Gepubliceerd: 20 oktober 2017 om 18:29 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×