Brandveiligheid in ‘gastvrij’ Aalsmeer

Medewerkers van Brandweer Amsterdam-Amstelland gaan deze weken langs de deuren in Aalsmeer. Ze geven de bewoners tips over brandveiligheid en hangen desgewenst rookmelders op.

De actie is in samenwerking met de gemeente Aalsmeer. Het is onderdeel van de landelijke Brandpreventieweken 2017 en vindt plaats aan de Rozen- en Chrysantenstraat. Brandweerman Hans Sassen ging maandag 9 oktober de straat op en was vooral onder de indruk van de gastvrijheid van de Aalsmeerders. “We worden met open armen ontvangen en mensen zijn erg enthousiast over wat we te vertellen hebben.”

Tijdens de woningbezoeken geeft de brandweer advies over hoe om te gaan met elektriciteit en gas, wat te doen bij brand, oorzaken van brand en wat men zelf kan doen om brand  te voorkomen. Daarnaast hangt de brandweer gratis een rookmelder in huis op.

Na maandag 9 oktober gaat de brandweer nog op 12, 16, 19, 23 en 26 oktober de straat op. Bewoners van de Rozen- en Chrysantenstraat kunnen zich aanmelden voor een woningbezoek door een mail te sturen naar veiligheid@aalsmeer.nl Alle informatie over deze campagne en brandveiligheid is te vinden op www.aalsmeer.nl/veilig

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 11 oktober 2017 om 8:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×