Deze winter weer BIO-zout voor gladheidsbestrijding

De winter staat weer voor de deur en de gemeente Aalsmeer is er klaar voor. Net als voorgaande jaren verzorgt Meerlanden komende winter de gladheidsbestrijding in Aalsmeer. Op 24 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het gladheidsbestrijdingsplan voor de komende winter vastgesteld en deze richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden zoals de busroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op de bewoners en bedrijven om stoepen schoon te houden.

Extreme weersomstandigheden
De gemeente kan niet alle wegen begaanbaar houden wanneer het glad is. De meest belangrijke doorgaande wegen en fietsroutes worden gestrooid. Wegen in woonwijken, stoepen en wandelpaden worden bijvoorbeeld niet gestrooid. Bij extreme weersomstandigheden, zoals hevige sneeuwval, zorgt de gemeente dat eerst de belangrijkste doorgaande routes gestrooid / geschoven worden. De andere wegen komen dan op een later moment aan de beurt. Er staan zoutkisten bij o.a. het zwembad, het uitvaartcentrum, de dagvoorzieningen voor gehandicapten en de zorgcentra.

BIO-zout
Wethouder Ad Verburg: ‘We hebben samen met Meerlanden weer de nodige voorbereidingen getroffen om de gladheid in Aalsmeer te kunnen bestrijden komende winter. Het afgelopen strooiseizoen is BIO-zout voor het eerst toegepast bij de gladheidsbestrijding in Aalsmeer. Omdat dat goed is bevallen gaan we dat deze winter weer doen.”

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 24 oktober 2017 om 15:55 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×