Gemeenten werken samen aan klimaatbestendige regio

Gemeente Aalsmeer, het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en veertien regiogemeenten werken samen aan een klimaatbestendige regio. Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast vallen er steeds zwaardere regenbuien. De gemeenten en Waterschap AGV onderzoeken aan de hand van een stresstest de kwetsbaarheid van de regio als het gaat om wateroverlast en hittestress. Alle gemeenten moeten in 2019 een stresstest hebben gedaan. Dit komt voort uit het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie dat afgelopen Prinsjesdag is gepresenteerd.

Stresstest
Wethouder Jop Kluis: ‘Naast dat we werken aan het terugdringen van CO2 moeten we ook voorbereid zijn op de klimaatveranderingen die op dit moment al plaatsvinden. Met deze stresstest wordt dit zichtbaar gemaakt en kunnen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de gevolgen hiervan. Ook inwoners kunnen hier aan bijdrage door tuinen minder te bestraten en regentonnen te plaatsen.’

Inzicht
De stresstest  laat zien waar in de regio gebieden kwetsbaar zijn voor klimaatverandering. De resultaten worden gepresenteerd in een digitale klimaatatlas die eind van dit jaar online beschikbaar komt. Zo kunnen gemeenten en het Waterschap bepalen of en waar ze aan de slag gaan. Ook inwoners kunnen zien of hun perceel, woning of straat klimaatbestendig is.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: wateroverlast

Gepubliceerd: 23 oktober 2017 om 22:17 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×