Langer zelfstandig thuis wonen? Bereid u voor!

Afgelopen week zijn de Vrijwillige Woonvoorlichters Ouderen (VWO’s) van start gegaan. Deze vrijwilligers zijn de laatste maanden opgeleid om ouderen te helpen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Wethouder Robbert-Jan van Duijn: “De Samenwerkende Ouderen Organisaties Aalsmeer/Kudelstaart hebben dit initiatief genomen. Zij hebben enthousiast vorm gegeven aan een manier om ouderen te helpen om zo goed en veilig mogelijk te kunnen blijven wonen in Aalsmeer. Ik ben hier erg trots op vooral omdat dit gedaan wordt met vrijwilligers.”

VWO
Ouderen moeten in een vroeg stadium bedenken of hun woonsituatie daarvoor wel geschikt is, zegt Wim van de Merbel, coördinator van de VWO’s “Zij moeten bijvoorbeeld nadenken of zij hun huis moeten verbouwen. Of misschien kunnen ze beter verhuizen? Ze moeten dus tijdig maatregelen nemen en niet wachten tot het water aan de lippen staat. Dan zijn er vaak geen keuzes meer.”

Woonvoorlichters
De Woonvoorlichters gaan bij ouderen op huisbezoek en nemen dan aan de hand van een checklist alle relevante onderwerpen door. Wim: “We attenderen ze op alle mogelijkheden, helpen zoeken op internet, verwijzen ze naar de instanties waar ze terecht kunnen en helpen bij het invullen van formulieren. Ook kunnen wij hen doorverwijzen naar de juiste instanties voor (financiële) ondersteuning of deskundige hulp, zoals een makelaar, financieel adviseur, notaris enzovoort. Onze adviezen zijn gratis. We helpen iedereen graag op weg, zodat zij de toekomst zonder zorgen tegemoet kunnen zien.”

Woondag
Op 4 november a.s. van 11.00 uur tot 15.00 uur presenteren de VWO’s zich ook op de Woondag in het gemeentehuis. Naast brede informatie over ‘Wonen in Aalsmeer’ kunnen bezoekers ook een gesprek aangaan met één van de woonvoorlichters over wat zij kunnen doen om langer zelfstandig te blijven wonen.

Voor een afspraak of nadere informatie kunt u terecht bij de coördinator, Wim van de Merbel, tel.: 0297-321143 of info@voa-aalsmeer.nl of via de website www.voa-aalsmeer.nl.

Bron en foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 oktober 2017 om 21:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×