Nieuw konijnenverblijf geopend door kinderburgemeerster

Zondag 1 oktober heeft kinderburgermeester Derek Buikema het nieuwe konijnenverblijf ‘Konijnenvreugd’ geopend op kinderboerderij Boerenvreugd. Onder belangstelling van een aantal vrijwilligers vertelde Derek dat hij veel op de kinderboerderij is
geweest en daarbij erg genoot van de speeltuin en de dieren. “Vroeger ben ik hier wel eens geweest met een excursie vanuit de Jozefschool. Toen ik heel klein was, vond ik de geiten wel een beetje eng, maar nu niet meer.”

Rookvrij
Als kinderburgermeester pleit Buikema ervoor dat er op plekken waar kinderen zijn, niet gerookt mag worden, en hij vindt het dan ook goed dat Boerenvreugd een rookvrije kinderboerderij is. Het was voor Derek de eerste officiële opening als kinderburgermeester. Hij verwacht dat er veel mensen naar de kinderboerderij zullen komen om het nieuwe verblijf te bewonderen.

Knuffelkonijnen
‘Konijnenvreugd’ is tot stand gekomen door bijdragen van vele sponsors, fondsen en leveranciers die materiaal en diensten voor een vriendenprijs hebben aangeboden. Het verblijf is ontworpen en gebouwd door de eigen vrijwilligers van Stichting Kinderboerderij Aalsmeer. ‘Konijnenvreugd’ huisvest drie groepen konijnen, die daarin heerlijk kunnen graven en rennen. Voor kinderen die zelf willen knuffelen met konijnen is er in de stolp nog een knuffelhoek met grote knuffelkonijnen.

Foto: kinderburgemeester Derek Buikema voor ‘Konijnenvreugd’ (eigen foto)

Gepubliceerd: 1 oktober 2017 om 19:01 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×