Taxatiedag oude boeken in bibliotheek

Heeft u oude boeken, bijbels, handschriften, ansichtkaarten of prenten in huis? En bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar wat deze materialen waard zouden zijn? Pak ze dan goed in en neem ze op zaterdag 21 oktober mee daar de bibliotheek. Taxateur, antiquaar en veilinghouder Arie Molendijk is aanwezig in bibliotheek Aalsmeer om uw oude boeken te taxeren. De taxatie wordt zoveel mogelijk gedaan aan de hand van recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van de boeken is afhankelijk van de druk en de staat waarin het boek verkeert.

Duidelijke taxatie
Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms doemen zelfs geheel onbekende boeken op. Arie neemt voor iedereen, één voor één, de tijd om een duidelijke taxatie te geven van de meegebrachte materialen. Mochten er interessante werken tussen zitten dan kunt u deze direct verkopen; voor een eventuele restauratie kan een afspraak gemaakt worden. Heel zeldzame boeken kunnen in aanmerking komen voor een taxatierapport voor de verzekering. Zo’n rapport kan deze dag worden opgemaakt.

Vijf Euro
Arie Molendijk heeft inmiddels bijna 1000 taxatiedagen op zijn naam staan. De toegangsprijs bedraagt vijf euro per persoon, ter plekke aan hem te voldoen ongeacht het aantal te taxeren boeken. Inloop tussen 13.00 en 16.00 uur. Deelname en wachttijden zijn afhankelijk van de opkomst.

Bron en foto: bibliotheek Amstelland

Gepubliceerd: 12 oktober 2017 om 19:35 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×