Aalsmeer is "Fairtrade gemeente"

Sindskort mag Aalsmeer zich een “Fairtrade Gemeente” noemen. Dit is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Om deze titel te verdienen moet de lokale gemeenschap aan zes criteria voldoen. Een onafhankelijke jury toetst of aan deze criteria wordt voldaan.

Het feit dat Aalsmeer dit predicaat is toegekend, wordt op 1 november a.s. gevierd in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Er is dan muziek uit Afrika, koffie, thee en een drankje. Dit alles natuurlijk fairtrade! “Daarbij gaat geen enkele bezoeker met lege handen naar huis”, aldus Betty Kooij, contactpersoon van de werkgroep Fairtrade Gemeente Aalsmeer. Natuurlijk wordt de titel dan ook officieel uitgereikt door dhr. Henk Zandvliet, voorzitter van de Stichting Fairtrade Gemeente Nederland.

Gepubliceerd: 13 oktober 2017 om 7:35 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×