Wethouder Verburg neemt website ‘Ongehinderd’ in gebruik

Op 5 oktober 2017 heeft Wethouder Zorg en Welzijn Ad Verburg de website van Ongehinderd in gebruik genomen. Hij deed dit samen met Gerard de Nooij, Oprichter en directeur van Ongehinderd. Ook werd uitleg geven over de site en de app.

Bijna 15% van de inwoners van Gemeente Aalsmeer heeft een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij kunnen via de app en website zien welke locaties toegankelijk zijn. In de komende weken worden er steeds meer locaties uit Aalsmeer toegevoegd in de Ongehinderd ‘app’. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door middel van het downloaden van de Ongehinderd App en uw favoriete plekjes te beoordelen.

App en website
Wethouder Verburg: “Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Met de gratis Ongehinderd App en website kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties toegankelijk zijn en welke voorzieningen deze bieden. Het keuringsteam van Ongehinderd heeft de gemeentelijke gebouwen getoetst op toegankelijkheid. Ongehinderd en Gemeente Aalsmeer roepen lokale ondernemers, organisaties en de Horeca op om ook werk te maken van toegankelijkheid. De gemeente gaat zelf ook aan het werk om de toegankelijkheid van het gemeentehuis nog verder te verbeteren.”

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Na onder andere Maastricht, Amersfoort, Eindhoven en Hulst sluit nu Gemeente Aalsmeer aan bij het landelijk platform Ongehinderd.

Win een dinerbon
Wil jij kans maken op een leuk en ongehinderd avondje uit? Deze prijs gaat naar diegene die in oktober de meeste beoordelingen van locaties in Aalsmeer plaatst. Je kunt een beoordeling plaatsen in de Ongehinderd app/website via www.ongehinderd.nl. Dan maak je kans op een dinerbon van het van ‘Het Wapen van Aalsmeer’.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: Wethouder Verburg (l) en Gerard de Nooij (r)

Gepubliceerd: 10 oktober 2017 om 18:46 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×