Werkzaamheden riool hoek Zijdstraat en Van Cleeffkade

Op 14 oktober 2017 zal een bedrijf in opdracht van de gemeente een gedeelte van het riool renoveren op hoek Zijdstraat en Van Cleeffkade door middel van de zogenoemde kousmethode. Deze werkzaamheden starten zaterdag 14 oktober om 18.00 uur en worden zondag 15 oktober afgerond. De tijden zijn gekozen om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Door de werkzaamheden zal enige overlast zijn, omdat het voor de werkzaamheden nodig is dat een vrachtwagen op de rijbaan staat. Het doorgaan van deze werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen kunnen de werkzaamheden namelijk niet doorgaan.

Relinen
Bij een rioolinspectie is naar voren gekomen dat een paar rioolbuizen aan het begin van de Zijdstraat, Van Cleeffkade en Stationsweg renovatie nodig hebben. Daarom is gekozen om te relinen. Bij relinen wordt de binnenzijde van een rioolbuis voorzien van een bijzonder sterke kunststof laag, waardoor deze dezelfde constructieve waarde krijgt als een nieuwe rioolbuis. Voor het aanbrengen van deze laag hoeft de weg niet opengebroken te worden

In de nacht
Tijdens de werkzaamheden is de doorstroomcapaciteit van het verkeer op de Stationsweg, Uiterweg en Van Cleeffkade beperkt. Er zijn verkeersregelaars en afzettingen aanwezig. De werkzaamheden worden deels in de nacht uitgevoerd. Het kan zijn dat omwonenden daar geluidsoverlast van ervaren. Het geluid bestaat voornamelijk uit stationair draaiende vrachtwagens. De aannemer is verzocht rekening te houden met het geluidsniveau.

Foto: de Zijdstraat
Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 10 oktober 2017 om 18:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×