Voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid

Dinsdag 10 oktober 2017 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Reden voor de wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven en wethouder duurzaamheid, Jop Kluis om voor te lezen uit de verhalenbundel: ‘De Wereld van Voedsel’. Dit boek is speciaal geschreven door talentvolle pabo-studenten en geïllustreerd door kinderen met als doel om leerlingen in groep 1 t/m 8 bewust te maken van duurzaam eten.

Wethouder Jop Kluis bracht een bezoek aan groep 8 van de Wegwijzer. Na het voorlezen ontstond er een leuke discussie over duurzaamheid. Op de vraag weten jullie wat duurzaamheid inhoud, antwoordde een leerling: ‘zuinig zijn’. Wethouder Jop Kluis: ‘Dit is precies waar het om gaat dat we zuinig zijn op de natuur, milieu en elkaar. Het is goed om te zien dat kinderen al zo bewust bezig zijn met duurzaamheid.’

Wethouder Gertjan van der Hoeven ging naar groep 4 van de Jozefschool. Ook deze jonge groep kinderen was heel leergierig en stelde volop vragen aan de wethouder.

Speciaal voor de negende editie van deze voorleesactie verscheen een nieuwe verhalenbundel ‘De Wereld van Voedsel’. In het boek staan verhalen voor de onder-, midden- en bovenbouw. De wethouders hebben voorgelezen bij twee scholen maar alle andere basisscholen hebben het boek ook ontvangen om uit voor te kunnen lezen over het thema duurzaam voedsel.

 

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: wethouder Van der Hoeven leest voor op de Jozefschool

Gepubliceerd: 10 oktober 2017 om 19:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×