Hoe verandert de wereld Aalsmeer?

Op maandag 30 oktober organiseert de gemeente de derde bijeenkomst van ‘Aalsmeer in zicht’ met als thema: Aalsmeer in een veranderende wereld. Welke ontwikkelingen komen er op ons af? Wat zijn de kansen en uitdagingen van globalisering als het gaat om onze manier van werken, wonen en leven in Aalsmeer? U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom in het dorpshuis Kudelstaart, Kudelstaartseweg 239. Meld u nu aan voor de bijeenkomst via www.aalsmeerinzicht.nl.

Sprekers
Burgemeester Jeroen Nobel: “Spreker professor Henri de Groot laat ons zien welke ontwikkelingen er op Aalsmeer en de metropoolregio afkomen en wat de dynamiek van de globalisering voor Aalsmeer betekent. Daarna vertellen Marco van Zijverden van Dutch Flower Group, Hugo en Ilja van Lulling van MEER Vastgoed en Vikenti Kumanikin van FlickBike hoe zij die ontwikkelingen voor Aalsmeer zien.”

Aalsmeer en  de metropool
Aalsmeer is door de bloemenhandel en haar gunstige ligging vlakbij Amsterdam en Schiphol een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven. Door de toenemende digitalisering en verbeterde infrastructuur wordt de onderlinge verbondenheid regionaal en wereldwijd versterkt. Amsterdam en omliggende gemeenten groeien steeds meer naar elkaar toe en vormen tezamen een dynamische metropoolregio. Een metropoolregio die concurreert met Rotterdam en Den Haag, maar ook met Londen, Parijs en Dubai. Een metropoolregio die niet alleen economisch zindert, maar naar verwachting nog wel even doorgroeit, omdat mensen er graag werken, wonen, leven en recreëren. Hoe ziet die metropoolregio er dan uit? Welke kansen en uitdagingen liggen er voor Aalsmeer, als gemeente en als onderdeel van de metropoolregio?

Vier bijeenkomsten
De gemeente organiseert dit jaar vier themabijeenkomsten om met inwoners en ondernemers de toekomst te verkennen. De eerste bijeenkomst ging over technologie en innovatie, de tweede over verduurzaming. De spreker van de derde bijeenkomst is Dr. Henri de Groot, hoogleraar Regionale Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Prof. de Groot is geïnteresseerd in regionale en stedelijke economie en heeft onderzoek gedaan naar de economische kansen voor de metropoolregio Amsterdam.

Bekijk de filmpjes en meld u nu aan voor de bijeenkomst op maandag 30 oktober op www.aalsmeerinzicht.nl. Wij sluiten de avond af met een drankje.

Gepubliceerd: 10 oktober 2017 om 19:21 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×