AB reageert op vertrek Kuin: "Zetel behoort van AB te blijven"

Op vrijdag 17 november reageerde AB op het vertrek van één van hun oprichters uit fractie van de lokale partij. In een persbericht op hun website wordt gesteld dat het vertrek te wijten is aan het ontbreken van de naam Dick Kuin op de concept kandidatenlijst. “De Kandidatencommissie heeft als opdracht meegekregen om een evenwichtige lijst samen te stellen met een afwisseling van ervaren raadsleden en nieuw talent. Daarnaast heeft de commissie de opdracht gekregen om een lijst van kandidaten samen te stellen die samenwerking en teamgeest als leidend principe willen hanteren”.

De bericht op de website van AB gaat verder: “Dit gesprek heeft ertoe geleid dat Dick heeft besloten de fractie van Aalsmeerse Belangen te verlaten en zijn zetel in de gemeenteraad van Aalsmeer ‘mee te nemen’. Het bestuur en de fractie van AB betreuren deze gang van zaken. De zetel is bij de laatste verkiezingen verkregen door AB en behoort dan ook van AB te blijven. AB legt zich echter neer bij het besluit van Dick en dankt hem voor de jarenlange succesvolle samenwerking. In de afgelopen en huidige raadsperiode heeft Dick veel werk voor Aalsmeerse Belangen verzet en daar zijn we hem zeer erkentelijk voor. In de periode naar de verkiezingen toe vertrouwen we erop dat de fractie en Dick blijven samenwerken in het belang van Aalsmeer. Dat is immers onze gedeelde passie”, aldus AB in hun reactie.

Foto: Dick Kuin (eigen foto Facebook)

Gepubliceerd: 17 november 2017 om 19:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×