Amerikaanse trompettist Philip Harper komt naar Aalsmeer

Aanstaande zondag biedt Jazz op de Nieuwe Meer een unieke gelegenheid om de trompettist en jazzgigant Philip Harper te beluisteren! De jazzliefhebbers kennen Philip Harper als een bijzondere, of eigenlijk een legendarische parel in de wereld van jazz.

De doorleefde talenten van deze trompettist is op verschillende niveaus voelbaar, ontroerend tastbaar en heel herkenbaar zoals Philip Harper alleen kan spelen. Zijn ritme en melodische intonaties zijn verrassend, intens, romantisch en secuur met een sprankelend element. Met zijn donkere warme stem accentueert hij, de gehele muzikale sfeer waardoor men zich waant in de gouden tijden van Jazz.

Geen wonder ook, als je de legacy en beïnvloedingen van Philip kent, want hij speelde al op jonge leeftijd met grootheden als Art Blakey and the Jazz Messengers en The Mingus Big Band, en hij werkte regelmatig samen met Benny Golson en Louis Hayes en met de inmiddels overleden Ceder Walton. Met zijn broer Winard vormde hij The Harper Brothers en behaalde hiermee wereldwijd succes.

Philip Harper is vooral een bekende in New York, maar is nu op tournee in Nederland. De Nieuwe Meer is vereerd dat Philip graag wilde optreden met het allround jazztrio van Jos van Beest. Wij kunnen rekenen op een uitzonderlijke jazzmiddag.

Jazz op de Nieuwe Meer zondagmiddag 26 november 2017 om 16 uur. Adres: Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer. Toegang: uw gift.

Bron en foto: KCA

Gepubliceerd: 19 november 2017 om 22:44 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×