Bernard van Rossem Kwartet treedt op in Bacchus

De saxofonist Bernard van Rossem is een fenomeen. Hij is vooral bekend als leider van de BvR Flamenco Big Band, waarmee hij de Meerjazz International Big Band Competition won. ‘Hij speelt te gek,’ zei pianist Christian Pabst, toen hij Bernard van Rossum introduceerde in Bacchus. En hij bleek gelijk te hebben. Nu komt de Nederlands-Spaanse tenorsaxofonist met zijn eigen kwartet weer terug naar Aalsmeer. Bernard van Rossum is in Amsterdam gevestigd. Hij groeide op in een multiculturele omgeving, is geboren en getogen in Spanje met een Engelse moeder en een Nederlandse vader.

Na een rockende jeugd als drummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz. In 2009 kwam hij naar het Amsterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 kreeg hij daar zijn masterdiploma. Van zijn kwartet hebben de pianist Xavi Torres en de drummer Joan Terol een Catalaanse achtergrond, de bassist Marco Zenini is geboren in Rome.
Het wordt een boeiende ervaring, deze jonge virtuozen met elkaar te zien musiceren.

Het KCA jazzconcert in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat begint op zaterdagavond 18 november 2017 om half tien. Toegang: uw gift.

Foto: Bernard van Rossem Bigband (eigen foto)

Gepubliceerd: 9 november 2017 om 19:25 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×