Bommelding bij DHL op Schiphol

Donderdagavond is het pand van DHL-Express, het Nederlandse sorteercentrum aan de Anchoragelaan op Schiphol Zuid-Oost ontruimd. Een bommelding zou de reden zijn. Volgens medewerkers van DHL is er een pakket gevonden waar diverse draadjes uit staken.

De hulpdiensten pakten groot uit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft volgens het geldende protocol het gebouw onderzocht. Volgens mediapartner NH-Nieuws heeft DHL laten weten dat tientallen medewerkers het pand hebben verlaten op last van de autoriteiten.

“Op het moment dat een van de honden gaat zitten, dan gaan wij ervan uit dat hij iets geroken heeft dat er niet in hoort. Dan wordt het protocol in werking gesteld en wordt een gebied van 50 meter rondom ontruimd”, legt de woordvoerder van de marechaussee uit.

Uiteindelijk werden er geen explosieven gevonden.

Foto: Davey Photography/ Davey Baas

Gepubliceerd: 9 november 2017 om 22:49 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×