Kom in aanmerking voor het ‘Budget Buurtinitiatieven’

Oproep voor actieve bewoners: Een bijdrage voor je buurt-idee

Eind september was er opmerkelijk veel activiteit in Aalsmeer en Kudelstaart: Burendag! Een aantal van deze activiteiten werd mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Budget Buurtinitiatieven. Iedereen die nog een leuk buurtinitiatief weet, kan contact opnemen met de Buurtverbinder Helma Keesom.

Drie voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het ‘Budget Buurtinitiatieven’ zijn er drie voorwaarden waar het buurtinitiatief aan moet voldoen, als eerste het moet vóór de buurt en dóór de buurt zijn, als tweede moet het nieuwe contacten opleveren en als laatste moet het de samenwerking tussen bewoners, organisaties en/of lokale ondernemers stimuleren.

Budget
Wethouder Robbert-Jan van Duijn: ‘We willen graag dat mensen er voor elkaar zijn en aandacht voor elkaar hebben. Daarom heeft de gemeente dit budget in het leven geroepen. Inwoners kunnen op een laagdrempelige manier gebruik maken van het budget en zo de sociale samenhang in de wijken te vergroten.’

Stamppottenfeest
Helma Keesom: ‘Als buurtverbinder beheer ik dit budget namens de gemeente. De donkere maanden komen eraan, iedereen kruipt weer achter de voordeur maar ik wil iedereen oproepen om samen met de buren iets leuks te organiseren. Hierbij kun je denken aan het organiseren van een stamppottenfeest in het buurthuis, maak je samen een buurtboek of tuig met elkaar de buurtkerstboom op. Zo leer je elkaar beter kennen en waarderen.’

Heeft u een goed idee om de sfeer in de buurt goed te houden of beter te maken? Stuur dan vóór 15 november een mail naar h.keesom@participe.nu  dan kunt u het dit jaar nog uitvoeren.

Foto: Een idee voor een buurtinitiatief?

Gepubliceerd: 8 november 2017 om 8:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×