Samen ontbijten met de burgemeester

Woensdagochtend 8 november hebben leerlingen van groep 7 van de CBS de Graankorrel samen met burgemeester Jeroen Nobel ontbeten in de raadskelder van het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt vond plaats in het kader van de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen van zo’n 3.000 basisscholen in heel Nederland met elkaar ontbijten.

Samen met zo’n 265 collega-burgemeesters onderstreept burgemeester Nobel hiermee het belang van een gezond ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt heeft dit jaar als thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Aan de ontbijttafel spraken de kinderen met
de burgemeester over hun ontbijtgewoontes, maar ook over andere zaken zoals voetbal en of de burgemeester zelf ook kinderen heeft.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds
Aan het eind van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds. Het schoolontbijt is altijd verbonden aan een goed doel. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15 e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 8 november 2017 om 17:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×