Steeds meer auto-inbraken via Keyless Entry

Dieven in de regio gebruiken steeds vaker een nieuwe methode om in uw auto in te breken. Zij doen dit door gebruik te maken van de Keyless Entry, een technologie waarover steeds meer auto’s beschikken om zonder uw sleutel nodig te hebben uw voertuig te openen.

Deze methode werkt als volgt: de inbrekers en/of handlangers komen met een soort kastje bij de voordeur. Vaak hebben bewoners de autosleutel in de buurt van de voordeur liggen. Met dit kastje kunnen deze mensen uw sleutel uitlezen en zo de auto openen. Hierna kunnen de dieven zonder braakschade uw auto openen en zelfs starten.

Afgelopen nachten zijn in de regio vooral Mini’s en BMW’s de dupe van deze methode. Zo werd veelal ingebouwde navigatie buitgemaakt.

Op YouTube staat een filmpje waarin goed te zien hoe deze methode precies werkt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee: let goed op waar u uw sleutel bewaart!

Gepubliceerd: 9 november 2017 om 7:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×