Raadsvragen over viaduct Hornweg

Donderdag 2 november reed voor de 187e keer (andere bronnen spreken al over meer dan 190) een chauffeur zijn vrachtwagen aan gort onder het lage viaduct op de Hornweg. Dat leidde direct in de raadsvergadering van die avond tot vragen van de VVD. Fractievoorzitter Robert van Rijn vroeg onder meer naar het grote aantal aanrijdingen die plaatsvinden bij het viaduct. Tevens werden er door Van Rijn vragen gesteld over de defecte verlichting onder het viaduct, het onderhoud van het viaduct en het aanwezige zwerfafval.

Wethouder van Duyn antwoordde op de vraag over de aanrijdingen, dat de gemeente inmiddels met de provincie aan het onderzoeken is welke maatregelen nog meer nodig zijn om aanrijdingen te kunnen voorkomen. Verder werd toegezegd dat in week 46 de graffiti zou worden verwijderd en de stenen worden geborsteld. Tenslotte geeft de wethouder aan dat het probleem met de verlichting zich wat hem betreft beperkt tot 1 ledstrip en 1 armatuur. Ook deze mankementen zullen zo snel mogelijk moeten worden hersteld.
Deze vragen sorteerden direct effect: “Al op vrijdagmorgen is de graffiti van het viaduct verwijderd. Wij zijn blij dat onze vragen zo voortvarend worden opgepakt”, aldus Van Rijn.

Bron: VVD Aalsmeer
Foto: Archieffoto (John Tesselaar)

Gepubliceerd: 7 november 2017 om 7:11 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×