Rondje Stelling fietst mooi bedrag bijeen

De deelnemers aan de sportieve toertocht Rondje Stelling hebben dit jaar 2.150 euro bij elkaar gefietst voor het aangepaste fietsennetwerk van de Raisin Hope Foundation Nederland (RHF), die zich inzet voor mensen met hersenletsel.

Fort Penningsveer
De cheque werd afgelopen weekeinde door Trudie Plomp, voorzitter van de organiserende Stichting Fortza Velo, overhandigd aan RHF-bestuurder Wim Verlaan. Dit gebeurde in Fort Penningsveer, dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam waarlangs de route van Rondje Stelling is uitgestippeld.

Op de eerste zondag van september ontdekten rond de 800 sportieve fietsers de oude forten in het fraaie Noordhollandse waterlandschap vanuit Uithoorn, Spaarnwoude en Uitgeest. Per deelnemer ging twee euro naar de RHF. Samen met vrijwillige donaties, sponsoracties en activiteiten op de drie startlocaties werd het mooie bedrag van 2.150 euro bijeen gehaald.

Aangepaste fiets
,,Wij zijn weer erg blij met de mooie opbrengst van Rondje Stelling en willen alle fietsers enorm bedanken. Mede hierdoor kunnen wij binnenkort weer een aangepaste fiets aan ons RHF Fietsnetwerk toevoegen’’, vertelt Verlaan. Binnen het RHF Fietsnetwerk kunnen mensen met hersenletsel gratis een voor velen onbetaalbare duofiets, driewielfiets of tandem gratis lenen.

,,Fietsen is belangrijk voor hun vitaliteit en haalt mensen met hersenletsel uit hun isolement. Daardoor krijgen zij een stuk van hun vrijheid en zelfvertrouwen terug, zodat zij zich weer beter een plekje in de samenleving kunnen veroveren.’’

2018
Ook in 2018 organiseert Fortza Velo, een samenwerkingsverband van de wielerverenigingen UWTC, Kennemer Tour Club en Alcmaria Victrix, weer een Rondje Stelling. De toertocht staat voor zondag 2 september op het programma met wederom startmogelijkheden in Uithoorn, Spaarnwoude en Uitgeest. Meer info is te vinden op de websites rondjestelling.nl en raisinhope.nl.

Gepubliceerd: 28 november 2017 om 7:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×