Uiterweg-pontje blijft in de vaart

Het pontje aan het einde van de Uiterweg dat vaart tussen Rijsenhout en Aalsmeer blijft in de vaart, dat meldt de website HaarlemmermeerNieuws.nl. Voor de zomer stopte de exploitant met de bediening. Om ervoor te zorgen dat deze belangrijke verbinding voor voetgangers en fietsers blijft bestaan, hebben de colleges van de Haarlemmermeer en Aalsmeer afspraken gemaakt.

Afspraken
Al tientallen jaren vaart het voet-/fietspontje over de Ringvaart tussen Rijsenhout en Aalsmeer. De gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer hebben afspraken gemaakt om de verbinding te kunnen behouden. Die afspraken zijn dat Haarlemmermeer het pontje overneemt van de voormalige exploitant en dat de gemeente Aalsmeer zorgt voor een nieuw onderkomen voor het personeel dat het pontje bedient.

Geen wijzigingen
De vaartijden en het tarief van het pontje blijven hetzelfde. Dit betekent dat het pontje het hele jaar door van 7.00 uur tot 17.45 uur vaart. Van medio april tot medio september ook in de weekenden. Alleen begint de veerdienst dan wat later, namelijk om 10.00 uur. Fietsers en voetgangers betalen € 1,20 per overtocht.

Foto: Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 1 november 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×