Nieuwe gemeentelijke website gelanceerd

Vandaag heeft de gemeente haar nieuwe website gelanceerd. Uitgangspunten voor de nieuwe website zijn gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en eigentijds,  zodat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

Digitaal platform
“De website is ons belangrijkste communicatiekanaal, maar ook een digitaal platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken kunnen regelen. Met kortere teksten, snelle navigatie, een betere zoekfunctie en een frisse, eigentijdse uitstraling is de nieuwe website gebruiksvriendelijker en overzichtelijker”, aldus Nobel.

Zoekfunctie
Icoontjes zorgen er voor dat de meest bezochte producten en diensten snel en eenvoudig te vinden zijn. Tevens is de nieuwe site te gebruiken op alle mobiele apparaten. Ook heeft de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes. Heel belangrijk in een tijd dat bijna iedereen digitaal én mobiel is.

PIP
Wel verwacht de burgemeester de eerste week nog wel enkele problemen. “Die zullen we zo snel mogelijk oplossen, maar uiteraard blijven wij ook daarna werken aan verdere optimalisering van de website. Volgende stap in het proces is dat inwoners beschikking krijgen over een Persoonlijke Internet Pagina (PIP). Via deze pagina kunnen zij de status inzien van een bezwaar of beroep, officiële documenten bekijken en zelf documenten toevoegen.” Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op www.aalsmeer.nl

Vandaag ging ook de website Visit Aalsmeer ‘live’ die de website van de VVV vervangt. Deze site is ontwikkeld door de gemeente samen met Ondernemend Aalsmeer en bedoeld om Aalsmeer als watersport- en toeristische gemeente duidelijker op de kaart te zetten. Kijk op www.visitaalsmeer.nl

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 4 december 2017 om 22:19 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×