Persoonlijke gegevens op straat na blunder gemeente

Onze collega-omroep RTV Amstelveen maakt melding van een grote blunder bij de introductie van de nieuwe gemeentelijke websites van Amstelveen en Aalsmeer.  In een bedankmailtje naar een onbekend aantal leden van het digipanel werd een Excelbestand toegevoegd waarin vele persoonlijke gegevens 429 personen staan, aldus één van de paneldeelnemers.

“Volledige naam, geslacht, email, browsergegevens, ip adres, postcode+huisnummer, opleiding, info over woonruimte/woning, huishouden, sociaal gedrag en voorkeur en meer,” schrijft Twitteraar Jeroen45 over de inhoud van het bestand dat werd meegestuurd. Hij begeleidt een tweet naar de gemeente met een geblurd screenshot van het Excelbestand (zie screenshot onder).

Het digipanel bestaat uit inwoners van Aalsmeer en Amstelveen. Deelnemers was gevraagd feedback te geven voor de nieuwe gemeentelijke website die vandaag in zowel Aalsmeer als Amstelveen werd gelanceerd.

Gemeentewoordvoerder Jolijn Bergsma betreurt de gang van zaken en komt met de volgende reactie: “Vanmiddag heeft een medewerker van de gemeente per abuis een adresbestand meegestuurd met een mailing aan een groep inwoners. Hierdoor zijn er privégegevens binnen deze groep verstuurd. Dit had nooit mogen gebeuren en wij vinden dit vreselijk vervelend voor de betrokken personen. We bieden hiervoor onze oprechte excuses aan. Er is hier sprake van een menselijke fout. De betrokken medewerker wordt hierop aangesproken.”

Een screenshot van het gelekte bestand:

Bron: RTV Amstelveen

Gepubliceerd: 4 december 2017 om 22:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×