Samen omgaan met een chronische ziekte

Hoe ga je samen om met een chronische ziekte en wat betekent dit voor jezelf en je partner, hoe neem en houd je samen de regie? Mantelzorg & Meer biedt mantelzorgers en chronisch zieke partners een praktische cursus. Het doel is: samen het leven aangenamer maken. De start van de cursus is op 8 februari.

In acht wekelijkse bijeenkomsten volgen de chronisch zieke en de partner apart een programma. Wel op dezelfde plaats en datum en hetzelfde tijdstip. De groep bestaat uit maximaal acht personen, begeleid door gecertificeerde trainers.

Zelfmanagementprogramma
De cursus heet PPEP4ALL, dit staat voor Patiënt Partner Educatie Programma voor Alle chronische aandoeningen. Dit is een zelfmanagementprogramma voor mensen met een chronische ziekte en/of zijn of haar partner/mantelzorger. Het biedt handvatten die de kwaliteit van leven positief beïnvloeden. Wat betekent de ziekte in het dagelijks leven, omgaan met stress, angst en depressieve gevoelens, het nut van ontspannende activiteiten, communicatie, eigen netwerk.

Locatie
De locatie waar PPEP4ALL wordt gehouden is: Laan van de Helende Meesters 431 in Amstelveen en duurt van 10.30 tot 12.00 uur. De training is bedoeld voor mantelzorgers en hun partners uit Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn.
Voor meer informatie over cursus en kosten kunt u contact opnemen via 020 333 53 53, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

Bron: Mantelzorg en Meer

Gepubliceerd: 14 december 2017 om 22:35 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×