VO-scholen sluiten de deuren

Code oranje of misschien zelfs rood, sneeuwinfarct, verkeerschaos, Thundersnow, recordfiles. Het nieuws stond er zondag bol van. De sneeuw kwam dan ook met bakken tegelijk uit de hemel en ook Aalsmeer kreeg de volle laag. Om 17.30 uur reden er maar liefst vijf strooi- en veegwagens door de gemeente. Tot grote problemen lijkt het niet te hebben geleid. Ook voor maandag wordt gevaarlijk weer verwacht. Het KNMI meldt op haar website: “Morgenmiddag bereikt een nieuw sneeuwgebied het zuiden van het land. Deze sneeuw breidt zich in de loop van de middag over het land uit en levert een nieuw sneeuwdek op. Dit kan opnieuw aanleiding geven voor een code oranje.”

Dit is aanleiding voor de Aalsmeerse VO-scholen om maandag 11 december de deuren gesloten te houden. Zij willen de risico’s voor de leerlingen en het personeel beperken. Op Facebook verklaren de Westplas en Groenstrook het volgende:
“Na overleg met de andere schoolleiders van Wellantcollege hebben wij gezamenlijk besloten morgen de scholen dicht te houden. Dit n.a.v. waarschuwingen die Rijkswaterstaat vanavond afgaf, en vooral morgenmiddag een chaos op de wegen schetst als gevolg van sneeuwval. Westplas Mavo en de Groenstrook kiezen in deze voor een eenduidig besluit. Wij kiezen uiteindelijk voor een beperking van risico, voor leerlingen én collega’s.”

De leerlingen zijn hierover geïnformeerd middels een sms-je en via het roosterprogramma van de scholen.

Foto’s: boven: een straat in Kudelstaart. rechts: een door de sneeuw afgebroken tak (foto’s: Alledag)

Gepubliceerd: 10 december 2017 om 22:24 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×