Drechtdoorsteek: ‘Een buitenkans voor de regio’

Vorige week presenteerden de gemeenten Aalsmeer, Nieuwkoop en Uithoorn in het gemeentehuis van Aalsmeer de uitkomsten van het kansenonderzoek naar de Drechtdoorsteek. Hieruit blijkt dat een doorsteek tussen de Westeinderplassen en de Drecht rendabel te maken is in combinatie met recreatieve ontwikkeling aan de oever van de Westeinderplassen en aanvullende gebiedsontwikkeling. Vooral de oostelijk gelegen variant langs de reeds bestaande landschappelijke dijk heeft een grote meerwaarde voor het vaarnetwerk.

Buitenkans
Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop: ‘De Drechtdoorsteek is echt een buitenkans voor de regio. Sterker nog: het is een buitenkans voor Nederland. Met de doorsteek kunnen we het vaarnetwerk verbeteren. Dit vergroot direct de recreatiekansen. Dat is op zich al een mooi, maar de Drechtdoorsteek is meer dan dat. Het heeft impact op de hele regio. Deze relatief beperkte ruimtelijke ingreep maakt de hele Randstad aantrekkelijker voor ondernemers, inwoners en toeristen. En dat betekent: meer investeringen, nieuwe banen, meer inkomsten. Dat is goed voor ons, voor de Randstad, voor Nederland.’

Rendabel
Wethouder Jop Kluis van Aalsmeer: ‘De uitkomsten van dit kansenonderzoek geven aan dat de ontwikkeling van een Drechtdoorsteek rendabel is. Om tot een concreet plan te komen is nog een extra verdiepingsslag nodig. Het doel is om voor de zomer, met de nieuwe colleges, een principebesluit te nemen om over te gaan tot concrete planvorming.’

Het totale onderzoek kunt u nalezen op www.aalsmeer.nl/drechtdoorsteek

Op de foto: vlnr wethouder Jop Kluis Aalsmeer, wethouder Hans Bouma Uithoorn en burgemeester Frans Buijserd Nieuwkoop.
Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 30 januari 2018 om 19:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×