Schermer Giacon verslaat de op een na beste van de wereld

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari vond in Parijs de Challenge International de Paris plaats, de grootste en meest prestigieuze World Cup voor floretschermers.
Precies tijdens de storm reisde de Aalsmeerder Daniel Giacon  af naar de Franse hoofdstad. “Een vreselijk lange reis tijdens, maar zaterdag heb ik daar wel een topdag gehad”, aldus Giacon. Na een poule met 3 winst en 3 verliespartijen (waarvan 2 met 4-5) kreeg de floretschermer een vrijstelling op Tableau 256. Daarna won hij met 15-14 van de Hong Kong Chinees Choi en toen met 15-6 van Tirado uit Puerto Rico. Daarmee bereikte de Aalsmeerder voor het eerst de Top 64 op een senioren Wereldbekerwedstrijd.

Op zaterdag mocht de 17-jarige Daniel schermen tegen de Amerikaan Massialas, de nummer 2 op de wereldranglijst. “Ik ging zonder verwachtingen de partij in en ik heb 15-8 gewonnen!  De volgende partij was tegen Tourett, ook USA. Helaas heb ik die met 11-15 verloren, maar superblij met mijn 32e plaats op dit toernooi”, vertelde de door Andrea Borella gecoachte Giacon enthousiast.
De partij tegen Massialas kunt u via deze link terug kijken.

Foto: www.danielgiacon.nl

Gepubliceerd: 22 januari 2018 om 7:39 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×