Tim Kliphuis viert jubileum in Bacchus

Het trio van violist Tim Kliphuis – beroemd geworden door zijn swingende uitvoering van Vivaldi tijdens het Koningsconcert 2017 – komt zijn tienjarig jubileum vieren in cultureel café Bacchus. Tevens is het het 25ste jazzseizoen in Bacchus, dus het wordt dubbel feest!

Wereldwijd
De Nederlandse violist Tim Kliphuis en zijn musici Nigel Clark (gitaar) en Roy Percy (bas) vormen wereldwijd een van de bekendste crossover-groepen. Hun mix van gypsy jazz, klassiek en folk is populair in Zuid-Afrika, Amerika, Europa en Rusland. De eerste cd met orkest, ‘Reflecting the Seasons’, stond bovenaan in de iTunes charts en leidde tot een optreden voor het koningspaar.

Persoonlijke stijl
Kliphuis’ geïmproviseerde geluid is totaal nieuw en toch gebaseerd op tradities. Hoewel hij klassiek getraind is, brak hij door omdat hij speelde met Europese zigeuner-gitaristen. Maar al snel ontwikkelde hij een meer persoonlijke stijl waarmee hij klassieke, jazz- en folkzalen wereldwijd aandeed.

Legendes
Kliphuis werkte samen met legendes als Frankie Gavin, Richard Galliano, Les Paul en het Rosenberg Trio. Door de combinatie van klassieke perfectie, een vrije aanpak zonder muzikale grenzen en ijzersterke communicatie met het publiek heeft het Tim Kliphuis Trio fans van Amerika tot Rusland.

Het KCA jazzconcert in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat begint op zaterdagavond 20 januari 2018 om half tien (zaal open: negen uur – wees er op tijd bij!). Toegang: uw gift.

Gepubliceerd: 10 januari 2018 om 8:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×