Aardbeienbrug in slechte conditie

Het was al meerdere Aalsmeerders opgevallen: het is met de Aardbeienbrug in de Uiterweg slecht gesteld. De gemeente Aalsmeer berichtte dan ook dat bij een recente inspectie is gebleken dat de staat van de bekende Aalsmeerse brug zo slecht is dat de verkeersveiligheid voor zwaarder verkeer in het geding is.

Om de bereikbaarheid van ‘de tweede helft’ van de doodlopende Uiterweg veilig te stellen – met name voor hulpdiensten – heeft de gemeente besloten per direct een voorziening aan de brug aan te brengen. Consequentie van deze noodvoorziening is dat de doorvaarthoogte van de brug tijdelijk met 16 cm is verlaagd.

De definitieve restauratie/vervanging van alle bruggen in de Uiterweg staat gepland voor 2019. Deze planning is door de complexiteit (o.a. doodlopende weg) en het verplichte aanbestedingstraject niet te versnellen. Daarom wordt op dit moment onderzocht óf en op welke wijze de doorvaarthoogte van de Aardbeienbrug op korte termijn weer verhoogd kan worden.

Foto: Henk van Leeuwen

Gepubliceerd: 14 februari 2018 om 8:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×