Docent van Wellantcollege ‘de Groenstrook’ loopt Muskathlon

Ook docenten hebben dromen. Over vijf maanden gaat de droom uitkomen van Job Hulsbos, docent van Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer. Hij gaat samen met een vriend naar Ethiopië om een zgn. Muskathlon te lopen voor de stichting Compassion die opkomt voor kinderen in arme landen. De Muskathlon is een ultieme sportieve uitdaging op een unieke locatie.

“Daarmee komt een absolute droom van mij uit. Ik ga samen met mijn goede vriend Jeroen Dorstijn, ambassadeur van Compassion, naar Ethiopië om te rennen in de strijd tegen absolute armoede bij kinderen. Ik ga maar liefst 42 kilometer lopen!”, aldus de docent geschiedenis en Nederlands.

Worden wie je bent
Hulsbos: “In mei 2017 heb ik de knoop doorgehakt om dit initiatief te ondernemen. De doorslag gaf mijn hart voor kinderen. Niet voor niets geef ik al enige tijd met veel plezier les op Wellantcollege de Groenstrook in Aalsmeer. Eén van de belangrijkste slogans op deze school is: “worden wie je bent”. Ik heb mij gerealiseerd dat mijn leerlingen inderdaad veelal de kans hebben om hun dromen waar te maken. In Ethiopië zijn de mogelijkheden door de massale armoede echter veel minder groot”.

Sponsorloop
De komende tijd gaat de leerkracht proberen om minimaal 10.000 euro in te zamelen voor de kinderen in Ethiopië. Om dat te bereiken heeft hij iedereen op de Groenstrook gevraagd hem daar bij te helpen. In maart krijgen de leerlingen machtigingskaarten om zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor het goede doel. Op 11 april vindt er vervolgens een sponsorloop plaats.

Mocht u kinderen willen sponsoren of een andere bijdrage leveren aan dit goede doel, kijk dan op:  https://www.muskathlon.com/nl-nl/deelnemers/1836/job-hulsbos.html

Foto: Dolfina Photography

Gepubliceerd: 5 februari 2018 om 12:40 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×