Spitfiredag in CRASH-museum

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag 3 maart aanstaande de jaarlijkse Spitfiredag. Deze dag draait om de Spitfire met code 3W-S, die in het oorlogsmuseum te bewonderen is. In 2003 kwam deze naar Aalsmeerderbrug en is sindsdien een publiekstrekker samen met de tentoonstellingen rond de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog.

Beschieting
Bezoekers kunnen oog in oog staat met deze legende in de Spitfirehal. Onderdelen van een gecrashte Spitfire samen met veel fotomateriaal en documenten zijn te zien in het museum. Kom alles te weten van de Australische piloot John Carmichael die uit zijn Spitfire moest springen, na zijn beschieting van een colonne voertuigen op de A4, omdat zijn vliegtuig motorschade opliep. Hij kwam veilig aan de grond en met hulp van het verzet kon hij onderduiken in Leimuiden.

Boekenmarkt en lezing
Er is zaterdag een boekenmarkt en verkoop van vliegtuigmodellen, waar zowel 2e hands als ook nieuwe exemplaren te koop zijn. Om 13.00 uur is er een interessante lezing over de Spitfire door Hans Walrecht. Deze is gratis toegankelijk voor bezoekers van ons museum.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt € 3,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang.

Foto: CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45

Gepubliceerd: 26 februari 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×