Uw stem heeft toekomst, ook in Aalsmeer

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. U bepaalt als kiezer wie er de komende vier jaar de gemeente gaan besturen. Als u de Nederlandse nationaliteit heeft, kunt u op woensdag 21 maart 2018 ook stemmen voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel de Sleepwet genaamd. 

U kunt in elk stemlokaal in Aalsmeer stemmen
Op uw stempas staat een stembureau in uw buurt, maar u mag in elk stembureau in Aalsmeer stemmen. De stembureaus zijn open van 7.30 -21.00 uur.

Vergeet uw identiteitsbewijs niet!
Neem naast uw stempas ook een identiteitsbewijs (Europees paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands verblijfsdocument) mee. Zonder deze documenten is het niet mogelijk te stemmen. Uw identiteitsbewijs mag op de dag van de verkiezing maximaal vijf jaar verlopen zijn. Dat betekent dat deze minimaal geldig is tot 22 maart 2013.

Kunt u zelf niet kunt stemmen? Geef een volmacht af
Bent u verhinderd op 21 maart, vraag dan iemand anders om voor u te stemmen. Vul de achterkant van de stempas in voor het afgeven van een volmacht. Dat kan tot op de dag van de verkiezingen. Geef de gemachtigde uw stempas en (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee. Een kopie van een identiteitsbewijs kan ook via een Smartphone worden getoond.

Stemmen in een andere gemeente
U kunt voor uw gemeenteraad alleen in uw eigen gemeente stemmen. Met een kiezerspas kunt u voor het referendum overal in Nederland stemmen. U vraagt een kiezerspas uiterlijk vrijdag 16 maart 2018 aan met uw DigiD op onze website. U kunt een kiezerspas ook aanvragen in het gemeentehuis. Neem uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee. De laatste dag waarop dit kan is dinsdag 20 maart 2018 tot 12.00 uur.

Weet u al op welke partij u gaat stemmen?
Om u te helpen bij uw keuze heeft de gemeente een stemhulp laten maken. Ga naar aalsmeer.mijnstem.nl en kijk welke partij het beste bij uw ideeën past. Daarnaast organiseert de gemeente verschillende verkiezingsdebatten, te weten op 8 maart in The Beach in Oost, op 14 maart in Place2BieB in Kudelstaart en op 19 maart in het gemeentehuis.

Meer informatie op www.aalsmeer.nl/verkiezingen. Volg de verkiezingen via de hashtag #kiesjeraad.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 februari 2018 om 17:26 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×