Bestuurders Greenport Aalsmeer op werkbezoek

Het bestuur van Greenport Aalsmeer gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven in de regio om te horen wat er speelt in de sector en te bekijken wat partijen voor elkaar kunnen betekenen. Op 19 februari gingen stichtingsbestuurders Jeroen Nobel, Yvonne Peters en Coen Meijeraan en de bestuurder Innovatie Ad Verburg op werkbezoek bij Ubink B.V. in Kudelstaart.

Ubink is in 1927 gestart en een echt familiebedrijf met nu al de 4e generatie. Het bedrijf heeft 60.000 m² kassen met cactussen en succulenten. Ook hebben ze 25 hectare met planten in Tenerife waar geen kassen nodig zijn.

Internetverkoop
Ubink is Founding father van ‘Benefits of nature’. Vanuit deze organisatie komt er een webwinkel voor particulieren. Ze zien namelijk dat de internetverkoop groeit. Een uitdaging voor het bedrijf is de arbeidsmarkt. Het is namelijk lastig om mensen te krijgen. Verder is de levering van warmte zonder gebruik van aardgas belangrijk. Hier draagt de Greenport Aalsmeer aan bij.

Greenport
Gert Ubink: “Het is voor ons belangrijk om in het centrum van de Greenport te zitten. Greenport Aalsmeer is belangrijk. Zij zetten zich in voor Groen Onderwijs en voor zaken als warmtenet en verbetering van de logistiek. Ook het Experience centre Floriworld kan een boost geven voor de sector.“

Greenport Aalsmeer is het wereldhandelscentrum voor bloemen en planten. Meer dan 50.000 mensen werken in de sierteelt en aanverwante bedrijven in Greenport Aalsmeer.

Bron: Gemeente Aalsmeer
Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 26 februari 2018 om 17:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×