AFF: cultureel dagje uit tussen de bloemen

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt de vijfde editie van Aalsmeer Flower Festival gehouden. Het evenement laat bloemen en planten op hun mooist zien en verrast bezoekers met toepassingen in kunst en cultuur, design en food.

Aalsmeer Flower Festival speelt zich dit jaar af op twee locaties in Aalsmeer. Het aantal locaties is ten opzichte van voorgaande jaren verminderd. Door activiteiten te concentreren en op twee mooie plaatsen onder te brengen, denkt de organisatie voor nog meer spektakel te kunnen zorgen.

Het festival viert in 2018 het eerste lustrum en dat staat garant voor een extra feestelijk tintje. In de voormalige veiling Bloemenlust (nu The Beach, Oosteinderweg) beelden arrangeurs het feestthema uit in bloemenarrangementen. Hier vinden ook de Hana Ike Battles plaats: korte, snelle wedstrijden tussen bloemstylisten naar Japans voorbeeld. Speciaal voor het festival komen twee Japanse toparrangeurs naar Aalsmeer.

De andere locatie is tuinbouwmuseum de Historische Tuin, gelegen op een prachtige akker in Aalsmeer-Centrum (Praamplein). In het museum is tijdens het festival onder meer een tentoonstelling met de mooiste en nieuwste rozensoorten.

Aalsmeer Flower Festival is 16 en 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets kosten € 7,50 en zijn het hele weekend geldig. Voor kinderen t/m 14 jaar is de entree gratis. Met een ticket kan tevens gebruik worden gemaakt van de pendelbusjes tussen de locaties en van de watertaxi’s, die een vaartochtje maken van ongeveer een half uur van de ene naar de andere locatie. Tijdens het Blooming Beach World Tour beachvolleybaltoernooi van 15-18 maart in The Beach wordt het startschot gegeven voor de campagne van Aalsmeer Flower Festival 2018.

Meer informatie: www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Gepubliceerd: 26 februari 2018 om 17:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×