Veel bedrijvigheid op kinderboerderij tijdens NLdoet

In het jubileumjaar van kinderboerderij Boerenvreugd neemt Stichting Kinderboerderij Aalsmeer traditiegetrouw deel aan NLdoet. Deze landelijke vrijwilligersactie wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart zullen vrijwilligers binnen en buiten de Boerenvreugd-organisatie weer tal van klussen op de boerderij uitvoeren.

Dit voorjaar vindt in de stolp (het boerderij-gebouw) een herinrichting plaats. Daarvoor hebben vrijwilligers reeds het toilet verbouwd en ook de rest van de begane grond komt aan de beurt. Er moet verf verwijderd worden, geschuurd, schoongemaakt en gestuct worden. Ook zal het elektra een aanpassing krijgen.

Buiten, in de speeltuin, zijn de speeltoestellen aan een wasbeurt toe en moet het boomschors weer op zijn plek worden gelegd. Het zand uit de zandbak wordt schoner door het te zeven, net als vorig jaar. Het houtwerk van de kippenhokken is aan een opknapbeurt toe. Verder moet een groot speeltoestel worden verwijderd.

De konijnen in het nieuwe verblijf krijgen wat extra beschutting tegen de koude wind. Onder andere de Lion’s Aalsmeer en medewerkers van de Gamma zullen zaterdag acte de préséance geven. Voor vrijdag 9 maart is de kinderboerderij nog op zoek naar mensen die hun handen een dagje voor het goede doel uit de mouwen willen steken. Voor meer informatie: bestuur@boerenvreugd.nl of www.nldoet.nl

Foto: de NLdoet-vrijwilligers van 2017

Gepubliceerd: 27 februari 2018 om 11:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×