Verkeerskennis gratis opfrissen

Wilt u zich als ervaren verkeersdeelnemer graag nog eens laten bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels? Wilt u daarbij ook nog tips krijgen voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden? De gemeente Aalsmeer biedt u in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Amstelland een gratis opfriscursus rijvaardigheid aan.

Wethouder Verkeer en Vervoer Robbert-Jan van Duijn: “Het is goed als de wat oudere inwoners de verkeerskennis op peil houden. In de loop van de tijd zijn er toch aardig wat regels aangepast. Zo zijn er ook nieuwe verkeersborden bijgekomen. Het is goed voor de verkeersveiligheid als iedereen de alle nieuwe regels kent. Daarom wil de gemeente deze cursus gratis aanbieden.”

De theoriecursus bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Een deskundige verkeersinstructeur praat u bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. U kunt daarbij denken aan de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Tijdens de eerste dag van de theoriecursus kunt u zich ook inschrijven voor een rijvaardigheidsrit. Deze rit maakt u samen met een erkende rij-instructeur in uw eigen auto en in uw eigen omgeving. De datum wordt afgesproken in overleg met de verkeersschool. Deelname aan de praktijkrit is op eigen risico. Tijdens de tweede theoriebijeenkomst wordt dieper ingegaan op de verkeerstheorie en u kunt uw ervaringen van de praktijkrit met elkaar delen. De theoriebijeenkomst en praktijkrit hebben een informatief karakter. Het is dus geen examen. Bij aanvang van de eerste theoriebijeenkomst ontvangt u een theorieboek. Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer en is voor u geheel kosteloos.

Voor wie?
Oudere automobilisten (60+) wonende in de gemeente Aalsmeer.
Wanneer?
De eerste dag van deze tweedaagse cursus is op dinsdag 20 maart 2018 en de tweede dag is op dinsdag 17 april 2018. Beide dagen van 10.00 – 12.00 uur.
Waar?
In de Raadskelder van het gemeentehuis van Aalsmeer Raadhuisplein 1 1431 EH Aalsmeer.

Aanmelden?
Bij VVN afdeling Amstelveen-Amstelland. Bij voorkeur per email: vvn.amstelland@gmail.com (of per post p/a J.de Graeflaan 123 1181DM Amstelveen).

Gepubliceerd: 20 februari 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×