Voor elkaar Festival een succes

Helpen maakt happy; onder dit motto organiseerde de Vrijwilligerscentrale Amstelland donderdag 15 februari het Voor Elkaar Festival ter ere van het vijfjarig bestaan. Op het festival waren een kleine 200 vrijwilligers en ondernemers afgekomen. Tijdens het festival waren er leuke, inspirerende workshops, dialoogtafels en sprekers.

Meet & Match Markt
Vrijwilligers, organisaties en ondernemers bogen zich over vragen als: ‘Hoe komt het eigenlijk dat je van helpen happy wordt? Hoe werkt verbinding? Hoe krijgen we nog meer verbinding in Aalsmeer?’ Afsluitend was er een borrel met meet & match markt, waarbij de vraag van vrijwilligersorganisaties en het aanbod van het bedrijfsleven elkaar ontmoette.

Internetgeneratie
Wethouder Robbert Jan van Duijn: “De gemeente heeft gekozen voor de website Aalsmeervoorelkaar.nl, omdat we ook zagen dat er een online marktplaats nodig was die vraag en aanbod van hulp én zorg samenbrengt. Dit werkt heel goed. Maar er zit nog groei in de website, want er komt toch een internetgeneratie aan. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mensen gelukkiger zijn wanneer ze iemand anders helpen. Dus als je nog geen vrijwilliger bent kijk op www.aalsmeervoorelkaar.nl.”

Foto: Robbert-Jan van Duijn (l) en Jeroen Brandes (r)

Gepubliceerd: 19 februari 2018 om 23:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×