Eervolle vermelding Derek bij Rookvrije Generatie Awards

Afgelopen maandag ontving kinderburgemeester Derek Buikema een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards in het Nijntje museum in Utrecht. De jury waardeerde het bijzonder dat Derek zich inzet om alle Aalsmeerse scholen en sportverenigingen waar veel jeugdleden komen rookvrij te maken.

Tijdens het interview met tv-persoonlijkheid Tanja Jess gaf Derek aan: ”In januari heb ik Atletiek Vereniging Aalsmeer als eerste Aalsmeerse sportvereniging rookvrij verklaard. Mijn doel is om nog minstens twee andere sportverenigingen rookvrij te maken. Dit voorjaar worden alle Aalsmeerse basisscholen één voor één rookvrij en mag ik de rookvrije borden onthullen. Roken en sport gaan niet samen en roken en kinderen gaan al helemaal niet samen. Als kinderburgemeester ga ik mijn best doen om Aalsmeerse kinderen rookvrij te laten opgroeien”.

De Rookvrije Generatie Awards is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, opgezet om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij opgroeien te belonen en te stimuleren. Ze willen samen het goede voorbeeld geven en de omgeving waar kinderen komen rookvrij maken. Samen op weg naar een Rookvrije Generatie.

Gepubliceerd: 21 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×