Groen Links: 'Laat het groen onbebouwd!'

Lokale GroenLinksfracties in de Metropoolregio Amsterdam lanceerden maandag 12 maart samen een regionaal natuurpact om het groen te beschermen tegen de bouwplannen van dit kabinet. De Aalsmeerse GroenLinkslijsttrekker Ronald Fransen heeft ook het natuurpact ondertekend.

Aanleiding is de oproep van minister Ollongren (D66) aan gemeentes om lef te tonen door ook te bouwen in het groen. Fransen noemt dat ‘eeuwig zonde’, ‘onnodig’ en ‘ondoordacht’. “Bouwen in het groen is kiezen voor de makkelijke weg. Er zijn veel betere alternatieven voorhanden. Met dit regionale natuurpact beschermen we ons kostbare groen en bieden we gezamenlijk weerstand tegen het gemakzuchtige bouwen in natuur”, aldus Fransen.

Binnenstedelijk
Ronald Fransen wijst erop dat ook GroenLinks vindt dat bouwen nodig is: “Tot 2040 zijn er netto circa 250.000 woningen nodig in de Metropoolregio Amsterdam. Een forse opgave. Maar dat hoeft niet ten koste te gaan van natuur en landschap. Er zijn mogelijkheden genoeg om binnenstedelijk te bouwen. Alleen vergt dat meer lef, visie en creativiteit dan het volplempen van natuur.”

Makkelijke weg
Groen Links vindt dat door regionale samenwerking gemeentes het groen niet alleen beter kunnen beschermen, maar ook beheren en verbinden. Omdat dit kabinet de suggestie wekt voor de makkelijke weg te kiezen, en niet voor gezond en groen, is dit natuurpact hard nodig.

Het Regionaal Natuurpact Amsterdam is een initiatief van 24 GroenLinks fracties en lijsttrekkers in Noord-Holland, waaronder Aalsmeer, Amstelveen en de Haarlemmermeer.

Foto: Ronald Fransen (AalsmeerVandaag)

Gepubliceerd: 15 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×