Topteams bij Blooming Beach Aalsmeer

Je kunt ze rekenen tot de elite van het nationale beachvolleybal. Stuk voor stuk behoren ze ook tot de top van het internationale beachvolleybalcircuit. En volgende week maken ze deel uit van een internationaal sterk deelnemersveld, dat zich donderdag 15 maart meldt aan de poort van indoorbeachsportcentrum The Beach in Aalsmeer om deel te nemen aan beachvolleybaltoernooi Blooming Beach Aalsmeer; een World Tour-event dat deel uitmaakt van de internationale reeks toptoernooien.

Teams uit hele wereld
Vermaarde teams uit alle delen van de wereld. Wat te denken van Márcio Guadie Ley en Vinícius Gomes Cardoso De Araújo – de namen zijn in ieder geval van topniveau – uit Brazilië. Of de beachvolleybroers Sam en Ben O’Dea die helemaal van de andere kant van de wereld komen (Nieuw-Zeeland).  Maar er komt ook een team uit Canada en zelfs twee beachvolleybalkoppels uit Indonesië en natuurlijk meerdere teams uit verschillende delen van Europa. En natuurlijk een hoogwaardige delegatie uit eigen land; zes Nederlandse teams maar liefst.

Nederlandse toppers
Zo komen in actie: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (brons Olympische Spelen 2016, wereldkampioen 2013, Nederlands kampioen 2014), Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst (zilver wereldkampioenschap 2015, Nederlands kampioen 2017), Sven Vismans en Jannes van der Ham (Nederlands kampioen 2016), Dirk Boehlé en Steven van de Velde (Nederlands kampioen 2015), Ruben Penninga en Tom van Steenis (Nederlands kampioen (onder 21) 2016) en tenslotte Mees Blom en Matthew Immers (rookies).

Met deze teams is in ieder geval de (individuele) top tien van Nederland vertegenwoordigd. Het best presterende Nederlandse koppel verdient in Aalsmeer een startbewijs voor het EK beachvolleybal dat komende zomer in Nederland wordt gehouden.

Topkoppels al geplaatst
Donderdag 15 maart gaat het evenement van start met het kwalificatietoernooi, waarin 16 teams strijden voor vier beschikbare plaatsen in het hoofdtoernooi. Daarin worden ze opgewacht door een twaalftal topkoppels, die rechtstreeks zijn geplaatst. Voor het hoofdtoernooi (vrijdag) worden de teams onderverdeeld in vier poules, waarvan de winnaars direct doorstoten naar de kwartfinales op zaterdag. De nummers twee en drie gaan nog kruislings strijden voor de opengebleven plekken. Zondagmorgen opent met de halve finales, waarna later die dag wordt gestreden om de 3e en 4e plaats (kleine finale) en in de finale om de 1e en 2e plaats.

Gepubliceerd: 10 maart 2018

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×